Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kúszó madárbirs 30-40 cm (Cotoneaster hybrid Bella)

2.690 Ft
Menny.:db
Nem értékelt

Cotoneaster hybrid ‘Bella’ – kúszó madárbirs 30 cm magas, talajon elfekvő, lassú növekedésű cserje.

  • Alak: 30 cm magas, sűrűn elágazó örökzöld cserje.
  • Virág: Júniusban hozza kicsi, fehér virágait.
  • Termés: A virágokból ősz elejére fényes, piros bogyók fejlődnek, melyek a madarak számára is eleségként szolgálnak.
  • Levél: keskeny, lándzsás, erősen erezett, sötétzöld kissé bőrnemű levelek alkotják.
  • Talajtakarónak, térelválasztónak, rézsű beültetésére ideális. Napos, vagy félárnyékos helyet szereti.A laza, jó vízelvezetésű talajokat kedveli, jól megél szárazabb, meszes talajokon is. Tavasszal metszéssel korrigálhatjuk méretét.

Leírás

A Cotoneaster 'Bella' azaz a Kúszó madárbirs egy kifejezetten alacsony termetű (30-40 cm), ám szélesen elterülő (1,5 m) örökzöld, talajtakaró cserje. Levelei szélesen lándzsaalakúak, épszélűek, fényesek, színűk középzöld. Hajtásai könnyen legyökereznek, majd ívesen felfelé törnek és újra lefelé ívelnek. Májusban és júniusban hozza apró, hófehér, csillag alakú, ötszirmú virágait, amelyeket követnek a mélypiros, kisméretű, gömbölyű almatermések, amelyek igencsak impulzív látványt nyújtanak az őszi és téli kertben.

Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag talaj ideális a számára. Kedveli a könnyen melegedő talajokat. Közepes fényigényű növény. Félárnyékos vagy árnyékos helyen fejlődik szépen. Alacsony vízigényű növény és kifejezetten szárazságtűrő, de az aszályos időszakban a rendszeres öntözést meghálálja. Rendszeresen öntözze, kisebb vízadagokkal. Rendszeres metszést nem igényel, de 2-3 évente érdemes ritkítani, az elszáradt vagy beteg hajtásrészeket eltávolítani a cserjéről. A metszésre a tél vége vagy a kora tavaszi időszak ideális. Növényvédelménél a tűzelhalásra és a levéltetvekre érdemes figyelni.

Szállítási méret: 30-40 cm, 1,5 Literes konténerben

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.