Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Aranysárga Leylandi ciprus 30-40 cm (CUPRESSOCYPARIS LEYLANDII GOLD RIDER)

2.990 Ft
2.490 Ft
17%
Az akció időtartama: 2024. 06. 01. - 2024. 06. 30.
Menny.:db
Nem értékelt

Az aranysárga Leylandi ciprus, 8-10 m magasra is megnővő, de az alapfajnál gyengébb növekedésű ciprus. A Leylandi ciprus aranysárga változata. Elsősorban sövények létesítésére használják.

Szállítási méret: 30-40 cm, 2 Literes konténerben

Leírás

Az aranysárga Leylandi ciprus, 8-10 m magasra is megnővő, de az alapfajnál gyengébb növekedésű ciprus. A Leylandi ciprus aranysárga változata, lombozata sűrűbb ágrendszerű, de a metszéssel javasolt a sűrítésbe besegíteni. Széles kúp alakú közepes növekedésű, ellenálló fa. Elsősorban sövények létesítésére használják.

A kiültetett növények évi 30-40 cm nőnek és teljesen télállóak. A leylandi ciprus bármilyen talajban jól fejlődik, bírja a szárazságot, de a nedvesebb talajokat meghálálja a még gyorsabb növekedéssel.

Levelei mélyzöld színűek, új hajtásai sárgák. Sövényként ültetve tőtávolsága 70-120 cm. A leylandi sövény nyírását kora tavasszal márciusban végezzük. A sövény nyírása végezhető nyár közepén is a hajtásnövekedés leállásakor, de ekkor a napfényre kerülő levelei megéghetnek, ami esztétikai szempontból nem előnyös.

Szállítási méret: 30-40 cm, 2 Literes konténerben

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.