Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Aprólevelű japán kecskerágó 20-25cm (Euonymus japonicus Microphyllus Albovariegatus)

2.490 Ft
Menny.:db
Nem értékelt
Szállítási díj: 2.300 Ft
Várható szállítás: 2023. szeptember 29.

Leírás

Az aprólevelű japán kecskerágó kistermetű (0,5 m), örökzöld cserje, amelyet felfelé törő, sűrű hajtásrendszer, jellemez. Levelei aprók, lándzsásak, de a csúcsuk lekerekített, felületük fényes, a levélszél csipkézett. A levél középső része középzöld, mozaikos, a levél szélein széles fehér sáv fut végig.

Virágai nyár elején jelennek meg, de nem feltűnők, jelentéktelenek. A virág színe fehér, a mérete apró. Októberben és novemberben érleli élénk, pirosas-rózsaszín bogyóterméseit.

Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag, kissé meszes talaj ideális a számára. Közepes fényigényű növény, de a napos helyeken is szépen fejlődik. Sárga lombszíne miatt viszont a nagyon erős napsütést érdemes kerülni. Közepes vízigényű, a rendszeres öntözést meghálálja. Kedveli a kissé párás mikroklímát.

Jól tűri a metszést, de rendszeres metszést nem igényel. A sűrű habitus fajtajellemző. Lisztharmat, pajzstetvek, levéltetvek károsíthatják, érdemes rájuk figyelemmel lenni. Bár némiképp bírja a szárazságot, öntözzük rendszeresen, főleg aszályos időszakokban.

Szegélyként vagy dézsanövényként is alkalmazható.

Szállítási méret: 20-25 cm

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.