Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Törpe hinoki hamisciprus 40-50 cm (CHAMAECYPARIS OBTUSA WISSEL)

6.990 Ft
5.890 Ft
16%
Az akció időtartama: 2024. 06. 01. - 2024. 06. 30.
Menny.:db
Nem értékelt
Gyártó: Dísznövény

A törpe hinoki hamisciprus kicsi, törpe örökzöld cserje. Koronája lekerekített lapított gömb alakú, sűrű. 

Kiifeljett magassága 40-50cm, szélessége 60-80cm.

A tűk pikkelyszerűek 0,2-0,4 cm-esek, simák, sötétzöldtől szürkés-zöldig változik a színűk.

Nagyon lassú növekedésű.

Szállítási méret: 40-50cm, 5 Literes konténerben

Leírás

Kicsi, törpe örökzöld cserje. Koronája lekerekített lapított gömb alakú, sűrű. 

Kiifeljett magassága 40-50cm, szélessége 60-80cm.

A tűk pikkelyszerűek 0,2-0,4 cm-esek, simák, sötétzöldtől szürkés-zöldig változik a színűk.

Nagyon lassú növekedésű.

Mélyrétegű, közepesen nedves, tápanyagban gazdag talajt, napos-félárnyékos termőhelyeket igényel. Könnyen ellenáll az alkalmi szárazságoknak, szélnek és városi körülményeknek. Átültetést rosszul viseli. Hazánk klímáját jól bírja, teljesen télálló. A megfelelő viszonyok között tartja meg kompakt formáját és az alsó ágai sem száradnak el. Ha metszeni szeretnénk, akkor azt a tavaszi fagyok után tegyük meg. Amennyiben mulccsal takarjuk a földjét, úgy javul a vízmegtartó képessége is.

Kis termete miatt sziklakertek, gondozott sírok, kőedények kedvelt növénye.

A cserepes kiszerelésű örökzöldek egész évben telepíthetőek megfelelő öntözés mellett. (Kivéve a téli időszakban, tartós nappali és éjszakai fagyok esetén.) 

A frissen telepített növények esetében, fontos a tavasztól késő őszig tartó időszakban - kiemelten a meleg időszakokban - a napi szintű, bőséges mennyiségű, rendszeres öntözés. Téli hónapokban, aszályos (csapadékmentes), enyhe hőmérséklet esetén, szintén fontos az öntözés, melynek mennyisége nem az adott naptári hónaptól függ, hanem az időjárástól.

Szállítási méret: 40-50cm, 5 Literes konténerben


Figyelem! Fontos információk!

  • Feltüntetett képek:

A növények feltüntetett képei illusztrációk! Az esetek többségénél a kifejlett állapotot mutatják be! (Pl. Japán fűz, Amerikai tulipánfa) A csemetékről igyekszünk minden érintett növényünkhöz képet feltölteni. Mivel minden növény más és más ezért előfordulhatnak minimális eltérések a képeken szereplő növények és az átvett növények között. (Pl.: színárnyalat, ágelrendezés, stb.)

  • Futárszolgálat

Megrendelt növényeink többségét a Magyar Posta szállítja ki. 1 munkanapos szállítási határidővel kézbesítik a növényeket. (Pl. ha kedden feladjuk az Ön csomagját, akkor azt szerdán Ön már át is veheti az MPL-től.) A futár munkaidejét és munkáját mi nem tudjuk kontrollálni. Továbbá mi nem ismerjük a futárok elérhetőségeit. A kézbesítés napján a Magyar Posta értesítést küld smsben vagy e-mailen.

  • Növények szállítása:

Minden megrendelt növényt egyesével, a lehető legkörültekintőbben, biztonságosan csomagolunk, azonban a szállítás során még ennek ellenére is bekövetkezhetnek apróbb sérülések, kismértékű levél- vagy virághullás, földlabda szétesése. Élő áruról lévén szó, kérjük kézbesítést követően a lehető leghamarabb bontsák azt ki és szakszerűen ültessék el!

  • Ápolás:

Abban az esetben, ha a megrendelt növény a szállítást követően nem megfelelően kerül gondozásra és ebből kifolyólag károsodik, elpusztul, felelősséget sajnos nem tudunk vállalni. Amennyiben átvételt követő 24 órán belül nincs visszajelzés a kapott növénnyel kapcsolatban, abban az esetben a vásárlást sikeresen lezárjuk!

  • Vásárlástól való elállás élő növény vásárlása esetén:

Az általános 14 napos elállás lehetősége élő növényekre nem vonatkozik. Vásárlástól való elállásra, visszaküldésre nincs lehetőség. (17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet 5c pontja)

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.