Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Török Mogyoró 100-125 cm (CORYLUS COLURNA)

7.990 Ft
6.990 Ft
13%
Az akció időtartama: 2024. 10. 16. - 2024. 10. 31.
Menny.:db
Nem értékelt

A Corylus colurna, más néven törökmogyoró, egy lombhullató fa, amely megjelenésével és hasznosságával kiemelkedik a kertészeti növények közül. A legszebb parkfák egyike, de rendszeres metszéssel bokorfává alakítható.

A törökmogyoró nagy méretű fa, amely akár 15-20 méter magasságot is elérhet.
Szélessége kifejlett korában 8-12 méter között mozog, gyönyörű, piramis alakú koronát nevel.
Korai tavasszal virágzik, még a levelek megjelenése előtt.
Termései nyár végére érnek be, ízletesek és emberi fogyasztásra alkalmasak.

Leírás

A Corylus colurna / Török Mogyoró egy 15-20 méteresre is megnövő, igen szabályos, kúpos, illetve tojásdad koronájú, értékes díszfa. A szabadon álló fa idős korára hatalmas koronát fejleszt. Az erdőben magassága elérheti a 25 métert, életkora a 200 évet. Zárt állásban szép, sudár, hengeres törzset növeszt, és többnyire 20 éves korától terem. Kérge már a kétéves ágakon is világosszürkén parásodik. Törzse ritkán reped meg a fagy és a hirtelen napsütés okozta feszültség miatt. A bokortermetű mogyorófajoktól eltérően nem sarjadzik.
8-12 cm-es, széles-tojásdad, szürkészöld, fényes, fűrészes szélű levelei késő ősszel sárgára színeződnek, mielőtt lehullanak. Feltűnő, csüngő hím ivarú barkái már február végén feltűnnek az ágakon; nőivarú fukszia-rózsaszín virágai nagyon aprók, alig vehetők észre.
Csomókban fejlődő, mélyen rojtos kupacsú termései gömbölyded terméságazatot alkotnak. Ehető és ízletes csemege, ősz elején érik. A mirigyszőrös kopáncsok a közönséges mogyoróénál kisebb (kb. 1–1,5 cm-es), kissé kúpos makkokat rejtenek, amik a mókusok egyik kedvencévé teszik.

Szállítási méret: 100-125 cm, 5 Literes konténerben

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.