Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Selyemakác 100-125cm (Albizia julibrissin)

24.990 Ft
21.990 Ft
12%
Az akció időtartama: 2024. 05. 07. - 2024. 05. 31.
Menny.:db
Nem értékelt
Gyártó: Dísznövény

A selyemakác, vagy más nevén perzsa selyemfa főképpen Irán és Kína területén őshonos, de Európában is régóta ültetett és kedvelt díszfa.

A kisebb termetű díszfák közé tartozik, magassága kifejlett korában 6-10 méter, lombkoronája ívelt formájú, melyet lombhullatóként télen elveszt, hogy aztán tavasszal megújulva zöldelljen a kertben! Különlegessége, hogy virágai vonzzák a rovarokat, köztük a pillangókat, így valóban élettel tölti meg a kertet maga körül!

A selyemakác ültetése akár a kisebb kertekbe is ajánlható, kezelhető mérete okán előkertekben is elfér, de népszerű utcai sorfa is. Mivel exkluzív megjelenésű, mediterrán hangulattal rendelkező díszfa, így utcafronti telepítése is jó ötlet, egyedi lombozatával, pasztelles virágaival új arculatot adhat a környéknek!

Szállítási méret: 100-125 cm, 10 literes konténerben

Leírás

A selyemakác kb. 6-10 m magas, rendkívül dinamikusan nő, laposan szétterülő, terebélyes, ernyős koronájú, egzotikus hatást keltő, légies megjelenésű díszfa. Ágai kissé szögletesek, ívesen lehajlók. Kérge sima, sötét szürkészöld. Lombozatát nagy, kb. 30-40 cm hosszú, 40-60 db, 0,8-1,5 cm-es levélkéből álló, kétszeresen szárnyasan összetett, világoszöld, páfrányszerű, puha levelek alkotják. Éjszakára vagy esős időben - a mimózához hasonlóan - összezáródnak, reggel újra kinyílnak.

Júniustól szeptemberig több hullámban bontja, hajtáscsúcsi fürtökben álló, kis fejecskékbe tömörülő, édes illatú, fényes, alul fehér, fölül lilásrózsaszín, a sok, 2-3 cm-es porzótól pamacsszerű, különleges virágait.  

Termés: 12-18 cm hosszú, 2-2,5 cm széles, lapos, barna hüvelytermés, ami érés után még sokáig a fán marad.

Talajban nem válogatós, de a laza, jó vízelvezetésű, közepes tápanyag ellátottságú, mérsékelten száraz talajon fejlődik szépen.

Fényigénye nagy, napos helyet kedvel.

Vízigénye közepes. Fiatal korában bőséges vízellátást, rendszeres öntözést kíván, de a pangó víztől óvjuk. Megtelepedése után már jól tűri a szárazságot.

Ültetésénél vegyük figyelembe, hogy fagyérzékeny, továbbá, hogy koronája és gyökérzete is terebélyesre nő, ezért lehetőleg déli, nyugati fekvésű, védett helyet válasszunk számára, ahol elegendő tér is a rendelkezésére áll. Metszése az elszáradt, elfagyott hajtások eltávolításából áll. Tövét télre takarjuk. Tavasszal viszonylag későn hajt ki.

Szállítási méret: 100-125 cm, 10 literes konténerben


Figyelem! Fontos információk!

  • Feltüntetett képek:

A növények feltüntetett képei illusztrációk! Az esetek többségénél a kifejlett állapotot mutatják be! (Pl. Japán fűz, Amerikai tulipánfa) A csemetékről igyekszünk minden érintett növényünkhöz képet feltölteni. Mivel minden növény más és más ezért előfordulhatnak minimális eltérések a képeken szereplő növények és az átvett növények között. (Pl.: színárnyalat, ágelrendezés, stb.)

  • Futárszolgálat

Megrendelt növényeink többségét a Magyar Posta szállítja ki. 1 munkanapos szállítási határidővel kézbesítik a növényeket. (Pl. ha kedden feladjuk az Ön csomagját, akkor azt szerdán Ön már át is veheti az MPL-től.) A futár munkaidejét és munkáját mi nem tudjuk kontrollálni. Továbbá mi nem ismerjük a futárok elérhetőségeit. A kézbesítés napján a Magyar Posta értesítést küld smsben vagy e-mailen.

  • Növények szállítása:

Minden megrendelt növényt egyesével, a lehető legkörültekintőbben, biztonságosan csomagolunk, azonban a szállítás során még ennek ellenére is bekövetkezhetnek apróbb sérülések, kismértékű levél- vagy virághullás, földlabda szétesése. Élő áruról lévén szó, kérjük kézbesítést követően a lehető leghamarabb bontsák azt ki és szakszerűen ültessék el!

  • Ápolás:

Abban az esetben, ha a megrendelt növény a szállítást követően nem megfelelően kerül gondozásra és ebből kifolyólag károsodik, elpusztul, felelősséget sajnos nem tudunk vállalni. Amennyiben átvételt követő 24 órán belül nincs visszajelzés a kapott növénnyel kapcsolatban, abban az esetben a vásárlást sikeresen lezárjuk!

  • Vásárlástól való elállás élő növény vásárlása esetén:

Az általános 14 napos elállás lehetősége élő növényekre nem vonatkozik. Vásárlástól való elállásra, visszaküldésre nincs lehetőség. (17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet 5c pontja)

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.