Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Sárga japán kecskerágó 20-30cm (Euonymus fortunei 'Emerald'n Gold')

2.490 Ft
Menny.:db

Leírás

Tömött, bokros habitusú örökzöld cserje. Felfelé törő hajtásrendszer és sűrű elágazás jellemez. Levelei fényesek, széles-kerekdedek, szélük csipkézett. A levél középső része középzöld, a levél szélein széles sárga sáv fut végig. Virágai nyár elején jelennek meg, de nem feltűnők. A virág színe fehér, a mérete apró. Októberben és novemberben érleli rózsaszín bogyóterméseit. Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag talaj ideális a számára. Közepes fényigényű növény, de a napos helyeken is szépen fejlődik. Sárga lombszíne miatt viszont a nagyon erős napsütést érdemes kerülni. Közepes vízigényű növény, a rendszeres öntözést meghálálja. Kedveli a kissé párás mikroklímát. Jól tűri a metszést, de rendszeres metszést nem igényel. 

A lisztharmat, a pajzstetvek, levéltetvek károsíthatják, érdemes rájuk figyelemmel lenni. Fiatalon kissé fagyérzékeny, érdemes takarni a fagyos, téli napokon.

Szoliterként is elhelyezhető a kertben, és díszes sövény is nevelhető belőle. Társításban is könnyen elhelyezhető. Kifejlett magasság: 1,5-2 m. Kifejlett szélesség: 1,2-1,6 m. Ültetési tőtáv: 1,2-1,8 m.

Szállítási méret: 20-30 cm

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.