Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Nyugati törpe gömbtuja 25-30 cm (THUJA Occidentalis Danica)

4.990 Ft
4.490 Ft
10%
Az akció időtartama: 2024. 05. 07. - 2024. 05. 31.
Menny.:db
Nem értékelt
Gyártó: Dísznövény
Szállítási méret: 25-30 cm, 4 Literes konténerben

Leírás

A  nyugati törpe gömbtuja lassú növekedésű, törpe, lapított gömb formájú tuja.

Kifejlett magassága 50-80 cm 

Örökzöld pikkelylevélzete sötétzöld színű. Alkalmas sziklakertekbe, cserjecsoportokba, alacsony növése miatt még balkonládába is. Sírokra is ideális. 

Napos helyeket kedveli, és bármilyen talajban jól fejlődik, bírja a szárazságot. De igazán szép akkor lesz ha megfelelően öntözzük és évente legalább egyszer pótoljuk a tápanyagot. Nyírását május végén és szeptemberben végezzük. Első években tövének gyommentesen tartása gyorsabb növekedést eredményez.

FONTOS!!! Az örökzöldek egész évben lombban vannak, de fajtától függően lombjukat cserélik és hullajtják, kiemelten a kihajtást követő nyári hónapokban. Télen, az első fagyos napokat követően, számos örökzöld lombja felveszi a télre jellemző színét. Télen a lomb színe lehet barnás, lilás, vöröses, majd tavasszal az örökzöld visszanyeri a fajtára jellemző lombszínét. Egyes örökzöldek - főleg a sűrű lombúak - belső részének barnulása nem betegség! Lombjuknak belső részét nem éri fény, ezért idővel belső részük kopaszodik és külső részük hajt. A fenti jelenségek természetes folyamatok.

Szállítási méret: 25-30 cm, 4 Literes konténerben


Figyelem! Fontos információk!

  • Feltüntetett képek:

A növények feltüntetett képei illusztrációk! Az esetek többségénél a kifejlett állapotot mutatják be! (Pl. Japán fűz, Amerikai tulipánfa) A csemetékről igyekszünk minden érintett növényünkhöz képet feltölteni. Mivel minden növény más és más ezért előfordulhatnak minimális eltérések a képeken szereplő növények és az átvett növények között. (Pl.: színárnyalat, ágelrendezés, stb.)

  • Futárszolgálat

Megrendelt növényeink többségét a Magyar Posta szállítja ki. 1 munkanapos szállítási határidővel kézbesítik a növényeket. (Pl. ha kedden feladjuk az Ön csomagját, akkor azt szerdán Ön már át is veheti az MPL-től.) A futár munkaidejét és munkáját mi nem tudjuk kontrollálni. Továbbá mi nem ismerjük a futárok elérhetőségeit. A kézbesítés napján a Magyar Posta értesítést küld smsben vagy e-mailen.

  • Növények szállítása:

Minden megrendelt növényt egyesével, a lehető legkörültekintőbben, biztonságosan csomagolunk, azonban a szállítás során még ennek ellenére is bekövetkezhetnek apróbb sérülések, kismértékű levél- vagy virághullás, földlabda szétesése. Élő áruról lévén szó, kérjük kézbesítést követően a lehető leghamarabb bontsák azt ki és szakszerűen ültessék el!

  • Ápolás:

Abban az esetben, ha a megrendelt növény a szállítást követően nem megfelelően kerül gondozásra és ebből kifolyólag károsodik, elpusztul, felelősséget sajnos nem tudunk vállalni. Amennyiben átvételt követő 24 órán belül nincs visszajelzés a kapott növénnyel kapcsolatban, abban az esetben a vásárlást sikeresen lezárjuk!

  • Vásárlástól való elállás élő növény vásárlása esetén:

Az általános 14 napos elállás lehetősége élő növényekre nem vonatkozik. Vásárlástól való elállásra, visszaküldésre nincs lehetőség. (17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet 5c pontja)

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.