Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Gömb szivarfa törzses 90cm (catalpa bungei)

26.990 Ft
Menny.:db
Nem értékelt
Gyártó: Dísznövény

A gömb szivarfa 4-5m-re növő, szabályos, lapított gömbkoronájú fa, amelyet magas törzsre oltva értékesítünk.

Törzsmagasság: 90 cm (18 literes konténerben)

Leírás

A gömb szivarfa 4-5m-re növő, szabályos, lapított gömbkoronájú fa, amelyet magas törzsre oltva értékesítünk.

A gömbszivarfa nagyon elterjedt faj, főleg utak fásítására használják, de kiskertekbe is előszeretettel ültetik. Szoliterként nagyon mutatós. Napos vagy félárnyékos helyre és általános földkeverékbe ültessük.

Törzsmagasság: 90 cm (18 literes konténerben)

Hogyan ültessünk szivarfát?

A kifejezetten alacsony igényű fa, minimális gondozás mellet is hamar látványos éke lehet kertjének. A szivarfa helyének kiválasztásánál ügyeljen rá, hogy fény igénye nagy és szereti a meleget, így napos helyre ültesse. Tápanyagban gazdag talajt kedveli, olykor érdemes lombtrágya, műtrágya vagy egyéb tápanyagok formájában kielégíteni igényeit.

A még dúsabb és formásabb lombkorona elérése érdekében érdemes 2-3 évente alakító metszést alkalmazni. Az idősebb fákat nem árt ritkítani, de akár az erőteljesebb visszametszést is igényelheti. Amennyiben nem metszi a fát az akkor is természetes módon gömb formájú lombkoronát növeszt magának.

A konténeres fák márciustól-novemberig, míg a földlabdás fák tavasszal és ősszel ültethetőek. Az ültetés legfontosabb lépése a megfelelő gödör megásása, amely legalább két-háromszorosa kell, hogy legyen a gyökérzetnek. A megfelelő méretű ültetőgödör szinte garantálja a növény gyors növekedését.

A föld legyen minél porhanyósabb, forgassuk át néhányszor mielőtt elkezdjük a beültetést. A megásott gödör aljába lapátoljunk szerves trágyát, majd szórjunk rá néhány centi földet, hogy a trágya ne érintkezzen közvetlenül a gyökérzettel. 

A fa ültetőgödörbe helyezése után töltsük vissza talajszintig a földet és tömörítsük azt, végül pedig bővízzel alaposan öntözzük be. A fiatal fát, míg nem erősödik meg karózzuk ki. Ha többet szeretne egymás mellé ültetni, akkor körülbelül 2 méter távolságra helyezze a fákat.


Figyelem! Fontos információk!

  • Feltüntetett képek:

A növények feltüntetett képei illusztrációk! Az esetek többségénél a kifejlett állapotot mutatják be! (Pl. Japán fűz, Amerikai tulipánfa) A csemetékről igyekszünk minden érintett növényünkhöz képet feltölteni. Mivel minden növény más és más ezért előfordulhatnak minimális eltérések a képeken szereplő növények és az átvett növények között. (Pl.: színárnyalat, ágelrendezés, stb.)

  • Futárszolgálat

Megrendelt növényeink többségét a Magyar Posta szállítja ki. 1 munkanapos szállítási határidővel kézbesítik a növényeket. (Pl. ha kedden feladjuk az Ön csomagját, akkor azt szerdán Ön már át is veheti az MPL-től.) A futár munkaidejét és munkáját mi nem tudjuk kontrollálni. Továbbá mi nem ismerjük a futárok elérhetőségeit. A kézbesítés napján a Magyar Posta értesítést küld smsben vagy e-mailen.

  • Növények szállítása:

Minden megrendelt növényt egyesével, a lehető legkörültekintőbben, biztonságosan csomagolunk, azonban a szállítás során még ennek ellenére is bekövetkezhetnek apróbb sérülések, kismértékű levél- vagy virághullás, földlabda szétesése. Élő áruról lévén szó, kérjük kézbesítést követően a lehető leghamarabb bontsák azt ki és szakszerűen ültessék el!

  • Ápolás:

Abban az esetben, ha a megrendelt növény a szállítást követően nem megfelelően kerül gondozásra és ebből kifolyólag károsodik, elpusztul, felelősséget sajnos nem tudunk vállalni. Amennyiben átvételt követő 24 órán belül nincs visszajelzés a kapott növénnyel kapcsolatban, abban az esetben a vásárlást sikeresen lezárjuk!

  • Vásárlástól való elállás élő növény vásárlása esetén:

Az általános 14 napos elállás lehetősége élő növényekre nem vonatkozik. Vásárlástól való elállásra, visszaküldésre nincs lehetőség. (17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet 5c pontja)

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.