Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Európai olajfa 160-180cm, törzses (Olea europaea)

29.990 Ft
24.990 Ft
17%
Az akció időtartama: 2024. 05. 03. - 2024. 05. 31.
Menny.:db
Nem értékelt

Az Európai olajfa (Olea europaea) levele hosszúkás, szürkészöld, virága sárgásfehér, termése zöld ami az érés során befeketedik. Felhasználása: elsősorban termése miatt keresett szoliter, de erősen illatozó virága miatt is sokan kedvelik. Ápolási tanácsok: tűző napot imádja. Lassú növekedését tápozással valamelyest gyorsíthatjuk.

Szállítási méret 160-180cm, törzses, 15 literes konténerben 

Leírás

Az Európai olajfa / Olea europaea levele hosszúkás, szürkészöld, virága sárgásfehér, termése zöld ami az érés során befeketedik.

Felhasználása: elsősorban termése miatt keresett szoliter, de erősen illatozó virága miatt is sokan kedvelik.

Ápolási tanácsok: tűző napot imádja. Lassú növekedését tápozással valamelyest gyorsíthatjuk. Jól metszhető, ezáltal kis fácskát is nevelhetünk dézsás növénynek. Teleltetni szükséges, hazánkban csak kimondottan védett helyen maradhat kint hidegben, de a biztonság kedvéért mindenkinek az edényes megoldást javasoljuk.

Tápanyag és vízigénye közepes. Kifejezetten a meleg, napos helyeket kedveli. 

Május elején-végén virágzik.

Szállítási méret 160-180cm, törzses, 15 literes konténerben; törzsmagasság: 120cm


Figyelem! Fontos információk!

  • Feltüntetett képek:

A növények feltüntetett képei illusztrációk! Az esetek többségénél a kifejlett állapotot mutatják be! (Pl. Japán fűz, Amerikai tulipánfa) A csemetékről igyekszünk minden érintett növényünkhöz képet feltölteni. Mivel minden növény más és más ezért előfordulhatnak minimális eltérések a képeken szereplő növények és az átvett növények között. (Pl.: színárnyalat, ágelrendezés, stb.)

  • Futárszolgálat

Megrendelt növényeink többségét a Magyar Posta szállítja ki. 1 munkanapos szállítási határidővel kézbesítik a növényeket. (Pl. ha kedden feladjuk az Ön csomagját, akkor azt szerdán Ön már át is veheti az MPL-től.) A futár munkaidejét és munkáját mi nem tudjuk kontrollálni. Továbbá mi nem ismerjük a futárok elérhetőségeit. A kézbesítés napján a Magyar Posta értesítést küld smsben vagy e-mailen.

  • Növények szállítása:

Minden megrendelt növényt egyesével, a lehető legkörültekintőbben, biztonságosan csomagolunk, azonban a szállítás során még ennek ellenére is bekövetkezhetnek apróbb sérülések, kismértékű levél- vagy virághullás, földlabda szétesése. Élő áruról lévén szó, kérjük kézbesítést követően a lehető leghamarabb bontsák azt ki és szakszerűen ültessék el!

  • Ápolás:

Abban az esetben, ha a megrendelt növény a szállítást követően nem megfelelően kerül gondozásra és ebből kifolyólag károsodik, elpusztul, felelősséget sajnos nem tudunk vállalni. Amennyiben átvételt követő 24 órán belül nincs visszajelzés a kapott növénnyel kapcsolatban, abban az esetben a vásárlást sikeresen lezárjuk!

  • Vásárlástól való elállás élő növény vásárlása esetén:

Az általános 14 napos elállás lehetősége élő növényekre nem vonatkozik. Vásárlástól való elállásra, visszaküldésre nincs lehetőség. (17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet 5c pontja)

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.