Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Bordó levelű japán borbolya 20-30cm (Berberis thunbergii Carmen)

2.990 Ft
2.490 Ft
17%
Az akció időtartama: 2024. 05. 07. - 2024. 05. 31.
Menny.:db
Nem értékelt
Gyártó: Dísznövény

1,5-2 méteres magasságig növő, magyar nemesítésű, kecsesen széthajló fajta, melynek levelei csillogóan mélybordó színűek és az alapfajnál valamivel keskenyebb megjelenésűek. A faj tövisei egyágúak, levelei 2-5 tagú csomókban hajtanak.

Szállítási méret: 20-30cm, 1,5 Literes konténerben

Leírás

A bordó levelű japán borbolya vagy vérborbolya nagytermetű, lombhullató, szúrós cserje, amelynek végleges magassága 1,5-2 méter. Hajtásrendszere kecses, sűrű, hajtásai vékonyak. Levelei egész évben vörösek, ősszel pedig mély kárminpiros színt vesznek fel.

Kisméretű virágai sárga színűek. Kevés virágból álló fürtben nyílnak áprilisban vagy májusban, amelyeket piros színű, kissé megnyúlt bogyótermések követnek.

A laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag talaj ideális a számára. 

Napos vagy félárnyékos helyen fejlődik a leginkább. Bár az árnyékot is elviseli, lehetőleg ne ültesse fényszegény helyre. A tűző napot sem viseli jól.

Közepes vízigényű növény. A pangóvizes talajt nem tűri.

Alacsony gondozási igényekkel rendelkezik, kiváló várostűrő faj. Az előző évben megnevelt hajtásokon virágzik és terem. Virágzást követően érdemes metszeni, de rendszeres metszést nem igényel.

A lisztharmat megtámadhatja, kártevők nem jellemzők. Az élénk lombszín csak napfényes helyen alakul ki.

Szállítási méret: 20-30cm, 1,5 Literes konténerben


Figyelem! Fontos információk!

  • Feltüntetett képek:

A növények feltüntetett képei illusztrációk! Az esetek többségénél a kifejlett állapotot mutatják be! (Pl. Japán fűz, Amerikai tulipánfa) A csemetékről igyekszünk minden érintett növényünkhöz képet feltölteni. Mivel minden növény más és más ezért előfordulhatnak minimális eltérések a képeken szereplő növények és az átvett növények között. (Pl.: színárnyalat, ágelrendezés, stb.)

  • Futárszolgálat

Megrendelt növényeink többségét a Magyar Posta szállítja ki. 1 munkanapos szállítási határidővel kézbesítik a növényeket. (Pl. ha kedden feladjuk az Ön csomagját, akkor azt szerdán Ön már át is veheti az MPL-től.) A futár munkaidejét és munkáját mi nem tudjuk kontrollálni. Továbbá mi nem ismerjük a futárok elérhetőségeit. A kézbesítés napján a Magyar Posta értesítést küld smsben vagy e-mailen.

  • Növények szállítása:

Minden megrendelt növényt egyesével, a lehető legkörültekintőbben, biztonságosan csomagolunk, azonban a szállítás során még ennek ellenére is bekövetkezhetnek apróbb sérülések, kismértékű levél- vagy virághullás, földlabda szétesése. Élő áruról lévén szó, kérjük kézbesítést követően a lehető leghamarabb bontsák azt ki és szakszerűen ültessék el!

  • Ápolás:

Abban az esetben, ha a megrendelt növény a szállítást követően nem megfelelően kerül gondozásra és ebből kifolyólag károsodik, elpusztul, felelősséget sajnos nem tudunk vállalni. Amennyiben átvételt követő 24 órán belül nincs visszajelzés a kapott növénnyel kapcsolatban, abban az esetben a vásárlást sikeresen lezárjuk!

  • Vásárlástól való elállás élő növény vásárlása esetén:

Az általános 14 napos elállás lehetősége élő növényekre nem vonatkozik. Vásárlástól való elállásra, visszaküldésre nincs lehetőség. (17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet 5c pontja)

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.